Gewoonweg Wandelen 
 

Wandeltocht met gids - 7 dagen


WANDELTOCHT MET GIDS

Tijdens deze wandeltocht ontdek je, onder begeleiding van een ervaren gids, het Mala Fatra Gebergte, welke gelegen is in het noordwesten van Slowakije.  Het is een mooi berggebied met een prachtige natuur, waar je lange wandelingen kunt maken.

NIVEAU

Het niveau van deze wandelreis is gemiddeld tot zwaar.


PROGRAMMA

Dag 1: Aankomst Bratislava
In de loop van de dag arriveer je op de luchthaven van Wenen. Vanuit hier volgt er een transfer naar Bratislava. Je kunt deze mooie stad op eigen gelegenheid verkennen of een stadstour boeken (optioneel, tegen toeslag).
Overnachting in een 4-sterren hotel in het centrum van Bratislava.

Dag 2: Bratislava - Strecno
Na het ontbijt loop je naar het centrale station van Bratislava (op ongeveer 5 minuten loopafstand van het hotel). Hier neem je de trein naar Zilina, de treinrit duurt circa 2 uur.
In Zilina word je opgehaald bij het treinstation door een lokale gids en samen met deze gids maak je een stadstour door Zilina. De stad is een mix van oud en nieuw en je vindt hier veel functionele gebouwen uit de tijd dat Tsjecho-Slowakije nog één land was.
Na deze stadstour volgt er een transfer naar het hotel in Strecno. In de namiddag kun je het kasteel van Strecno bezoeken of (tegen toeslag) een tocht per houten vlot maken.
Overnachting in een hotel in Strecno.

Dag 3: Strecno
Vandaag maak je een wandeling richting de Mincol Peak (1364 m). De totale wandeling is 15 kilometer en zal ongeveer 6 tot 7 uur in beslag nemen.
Onderweg kun je genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving.
Overnachting in een hotel in Strecno.

Dag 4: Strecno
De wandeling van vandaag leid je naar de Suchy Peak (1468 m). De wandeling is 24 kilometer lang en zal ongeveer 9 uur in beslag nemen.
In de avond kun je (tegen een toeslag) genieten van diverse wellness faciliteiten.
Overnachting in een hotel in Strecno.

Dag 5: Strecno - Straza
Na het ontbijt neem je de trein naar Sutovo. Daar aangekomen begin je aan de wandeling van vandaag. Je wandelt van Sutovo naar Snilovske Sedlo en de Vratna Vallei. De wandeling is 12 kilometer lang en neemt ongeveer 7 uur in beslag. Aangekomen in de Vratna Vallei neem je de bus naar het hotel in Straza.
Overnachting in een hotel in Straza.

Dag 6: Straza
De wandeling van vandaag gaat richting de Rozsutec Peak (1610 m), deze staat bekend als de mooiste "Peak" van Slowakije. De wandeling is 12 kilometer lang en neemt ongeveer 7 uur in beslag. Deze wandeling is zwaar te noemen.
Overnachting in een hotel in Straza.

Dag 7: Straza - Bratislava
Na het ontbijt volgt er een transfer naar het treinstation in Zilina. Hier neem je de trein terug naar Bratislava en vanuit hier volgt er een transfer naar de luchthaven van Wenen, waar deze mooie en uitdagende wandelreis eindigt.


INCLUSIEF / EXCLUSUSIEF

Inclusief

 • Eén overnachting in een 4-sterren hotel in Bratislava op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.
 • Vijf overnachtingen in een hotel (door familie gerund) op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.
 • Transfers zoals genoemd in het programma.
 • Bagagetransport op dag 5.
 • Stadstour Zilina onder begeleiding van een Engelssprekende gids.
 • Begeleiding door een Engelssprekende berggids tijdens de wandelingen.
 • Treintickets (2e klas) met zitplaats reservering, Bratislava - Zilina v.v..
 • Alle overige genoemde bus- en treintickets.

Exclusief

 • Heen- en terugreis.
 • Lunch en diner.
 • Toeslag 1-persoonskamer.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.


PRIJS / DATA

De prijs voor deze 7-daagse wandelreis bedraagt circa € 740,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (toeslag 1-persoonskamer circa € 130,-). Neem voor de juiste prijs contact op.

Deze wandelreis kent vaste startdagen in april, augustus, september en oktober. Neem voor de exacte data contact op.

Loop je liever kortere of juist langere afstanden per dag? Wil je langer of juist korter blijven? Neem contact met ons op (info@gewoonwegwandelen.nl) en wij stellen graag een reis op maat voor je samen!


Offerte