Gewoonweg Wandelen 
 

Bratislava, Zilina, Krakau en Wenen - 7 dagen


BRATISLAVA, ZILINA, KRAKOW EN WENEN

Tijdens deze stedentrip ga je op ontdekking in Bratislava, Zilina, Krakow en Wenen!

Bratislava

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en is gelegen aan de Donau. De stad heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het toenmalige Hongaarse Rijk. De historische binnenstad van Bratislava is niet heel groot, maar nog wel bijna helemaal in tact. Hier vind je dan ook de meeste bezienswaardigheden, zoals authentieke gebouwen, mooie kerken, torens en sfeervolle straten en pleinen. Breng zeker een bezoek aan de St. Martinsdom, het Oude Stadshuis, de Jezuïtenkerk en het aartsbisschoppelijke paleis.
Een opvallende verschijning is het kasteel van Bratislava, welke gebouwd is op een heuvel aan de Donau. Je vindt hier het historische gedeelte van het Slowaaks Nationaal Museum en het is de residentie van de president van de Slowaakse Republiek.

Wenen

Wenen is de charmante en culturele hoofdstad van Oostenrijk en staat internationaal bekend als muziekstad. Hier kun je genieten van een veelheid aan cultureel aanbod, prachtige architectuur en de Weense gezelligheid. Wenen is in 2020 verkozen tot de groenste stad ter wereld, je vindt hier dan ook een groot aantal groene zones en nabijgelegen recreatiegebieden zoals het Wienerwald en de Donauinsel.
Bezoek zeker het barokke Schloss Schönbrunn, de voormalige zomerresidentie van de keizer, welke omringd wordt door prachtige tuinen. In het Schloss Belvedere is tegenwoordig de Oostenrijkse Galerie te vinden, hier tref je een grote verzameling van werken van Klimt, Kokoschka en Schiele aan. Maar Wenen heeft veel meer te bieden; wat te denken van de gotische Stephansdom in het centrum, het Weense Prater met het beroemde reuzenrad, het Hundertwasserhaus, de Spaanse Hofreitschule, de Weense Staatsopera en de vele musea en tentoonstellingen.

Krakau

Krakau, wellicht de bekendste stad van Polen, is 1 van de mooiste steden van het land en je treft hier een middeleeuwse binnenstad aan, welke uniek is voor Europa. In het verleden was Krakau de zetel van de koningen en tegenwoordig is het de meest bezochte stad van Polen.
De binnenstad van Krakau staat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de Oude Stad bevinden zich o.a. de Kathedraal, de Drakengrot en Wawel met het Koninklijk Kasteel. Alle wandelroutes door de Oude Stad leiden naar de Lakenhalle: deze 100 meter langwerpige markthal uit de 16e eeuw biedt plaats aan allerlei koopmanskraampjes. Op de eerste etage tref je de Galerij van Poolse Kunst uit de 19e eeuw aan. Onder het marktplein kun je een bezoek brengen aan de enorme ondergrondse ruimtes, hier is een multimediaal museum gevestigd, waar je je in het Krakau van de middeleeuwen waant. Rondom het plein van de Oude Stad vind je vele restaurants, historische gebouwen en kerken.

Zilina

Zilina is gelegen in het noordwesten van Slowakije aan de rivier de Váh en is één van de grootste steden in Slowakije. De stad staat bekend vanwege de mooie kerken, middeleeuwse gebouwen en een eeuwenoude geschiedenis.
De stad wordt omringd door bergketens.


PROGRAMMA

Dag 1: Aankomst luchthaven Krakau
In de loop van de dag arriveer je op de luchthaven van Krakau. Vervolgens een transfer naar je hotel.
De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in een hotel in Krakau.

Dag 2: Krakau
In de loop van de ochtend maak je, onder begeleiding van een gids, een stadswandeling door Krakau (ongeveer 3 uur). Je ziet tijdens deze tour alle hoogtepunten van Krakau. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in een hotel in Krakau.

Dag 3: Krakau - Zilina
Na het ontbijt volgt er een transfer naar het busstation in Krakau. Hier neem je de bus naar Dolny Kubin (Slowakije), de busrit neemt ongeveer 2u45 minuten in beslag. Bij het busstation van Dolny Kubin word je opgehaald door een chauffeur, welke je naar Zilina brengt. Onderweg naar Zilina maak je een stop bij het bergresort Terchova, welke bekend staat om de schitterende natuur en de traditionele folklore. In Zilina maak je een stadswandeling van ongeveer 2 uur onder begeleiding van een gids. Vervolgens word je naar je hotel gebracht.
Overnachting in een hotel in Zilina.

Dag 4: Zilina - Bratislava
Na het ontbijt volgt er een transfer naar het treinstation in Zilina, waar je de trein neemt naar Bratislava (ongeveer 2 uur). Bij aankomst in Bratislava word je door een chauffeur naar je hotel gebracht. In de avond neem je deel aan de "Bratislava by Night Tour" en de avond wordt afgesloten met een drankje (soft drink) bij "UFO observation deck & bar".
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 5: Bratislava - Wenen
In de morgen kun je op eigen gelegenheid Bratislava ontdekken. In de middag volgt er een transfer naar je hotel in Wenen.
De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in een hotel in Wenen.

Dag 6: Wenen
In de morgen maak je een stadstour door Wenen onder begeleiding van een gids. Tijdens deze tour zie je de hoogtepunten van Wenen en breng je een bezoek aan het beroemde Schönbrunn Kasteel. De tour duurt ongeveer 3.5 uur.
De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in een hotel in Wenen.

Dag 7: Wenen - luchthaven Wenen
In de loop van de dag volgt er een transfer naar de luchthaven van Wenen, waar deze rondreis eindigt.


INCLUSIEF / EXCLUSUSIEF

Inclusief

 • Zes overnachtingen in 3- of 4-sterren hotels op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.
 • Alle transfers zoals genoemd in bovenstaand programma.
 • Bus ticket Krakau - Dolny Kubin.
 • Trein ticket (2e klasse) Zilina - Bratislava.
 • Stadstour in Krakau, Zilina, Bratislava en Wenen (groep, Engelstalige gids).
 • Entree UFO observation deck & bar in Bratislava inclusief één soft drink.
 • Entree Schönbrunn Kasteel in Wenen.

Exclusief

 • Heen- en terugreis.
 • Lunch en diner.
 • City tax.
 • Toeslag 1-persoonskamer.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.


PRIJS / DATA

De prijs voor deze 7-daagse rondreis bedraagt circa € 716,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een 3-sterren hotel en circa € 839,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een 4-sterren hotel. Neem voor de juiste prijs contact op.

Aankomst mogelijk van maandag t/m vrijdag.

Wil je langer of juist korter blijven? Wil je een extra excursie boeken? Neem contact met ons op (info@gewoonwegwandelen.nl) en wij stellen graag een reis op maat voor je samen!


Offerte