Gewoonweg Wandelen 
 

Op ontdekking in Slowakije - 8 dagen


SLOWAKIJE

Slowakije is een prachtig land en nog niet bij veel toeristen bekend. Het land is klein qua oppervlakte maar heeft veel te bieden; denk aan het bruisende Bratislava, historische monumenten, een schitterende natuur, folklore, schilderachtige stadjes en imponerende kasteelcomplexen.

In Slowakije ligt het Nationale Park Tatra en dit is een waar eldorado voor natuurliefhebbers. Je kunt hier urenlang wandelen en in de wintermaanden kun je hier skiën. In de afgelegen gebieden komen zelfs nog wolven en beren voor.

 

PROGRAMMA

Dag 1: Aankomst Bratislava
In de loop van de dag arriveer je bij je hotel in Bratislava.
Maak een wandeling door het historische centrum van Bratislava. Optioneel kun je een avondtour door Bratislava boeken.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 2: Bratislava - Zilina
Na het ontbijt stap je in de auto en rijd je naar het SPA stadje Piestany, waar je kunt genieten van een spa-behandeling (optioneel te boeken). Hierna rijd je verder en je kunt stoppen bij Beckov Castle. In Trencin kun je een wandeling maken door het mooie historische centrum. Stop zeker ook in Cicmany, een traditioneel Slowaaks dorpje, waar je houten huizen aantreft. Deze huizen zijn beschilderd in een wit patroon. De laatste stop van vandaag is in Rajecka Lesna, een bekend bedevaartsoord, hier kun je een museum bezoeken waar je meer leert over de Slowaakse gewoonten en tradities. Je arriveert uiteindelijk in Zilina, waar je (optioneel te boeken) een stadswandeling met een gids kunt maken.
Overnachting in een hotel in Zilina.

Dag 3: Zilina - Lage Tatra Gebergte
In de ochtend rijd je verder naar Terchova, vol met volkstradities, je treft hier een ongerepte natuur aan (UNESCO). Dan rijd je naar de Vratna vallei en hier heb je de mogelijkheid om per kabelbaan naar de Snilovske Peak te gaan. Vervolgens rijd je de regio Orava binnen, waar het sprookjeskasteel Orava is gelegen. Het is zeker aan te raden om te stoppen  in Vlkolinec, een traditioneel houten dorp (UNESCO). Je arriveert uiteindelijk in de Demanovska vallei, waar je eventueel de Demanovska Grot van Vrijheid kunt bezoeken.
Overnachting in een hotel in Liptovsly Mikulas.

Dag 4: Lage Tatra Gebergte - Hoge Tatra Gebergte
Na het ontbijt kun je een mooie wandeling langs het gletsjermeer Strbske Pleso maken en kun je een bezoek brengen aan de bergdorpen Stray Smokovec en Tatranska Lomnica. Breng daarna zeker ook een bezoek aan Poprad met het prachtige middeleeuwse gedeelte Spisska Sobota. Wil je even ontspannen; dan is AquaCity Poprad een aanrader. In het Tatra Gebergte vind je diverse restaurants waar ze traditionele gerechten serveren. Probeer eens het gerecht "Bryndzove Halusky" (Slowaakse gnocchi met schapenkaas en spek). 
Overnachting in een hotel gelegen in het Hoge Tatra Gebergte.

Dag 5: Hoge Tatra Gebergte - Banska Bystrica
Vandaag rijd je verder naar de regio Spiss, waar je vele UNESCO monumenten aantreft, zoals Spiss Castle, Spisska Kapitula Abbey en Kezmarok met het stadskasteel en houten kerk. Vervolgens ga je richting Banska Bystrica, een stad gelegen in Centraal-Slowakije.
Overnachting in Banska Bystrica.

Dag 6: Banska Bystrica - Banska Stiavnica
Na het ontbijt rijd je verder naar Hronsek, waar een houten kerk staat welke zonder spijkers is gebouwd. In Zvolen kun je stoppen om het stadskasteel te bewonderen. De eindbestemming van vandaag is Banska Stiavnica. Maak een wandeling door het historische centrum van de stad en breng een bezoek aan het openlucht mijnmuseum.
Overnachting in een hotel in Banska Stiavnica.

Dag 7: Banska Stiavnica - Bratislava
Vandaag kun je een bezoek brengen aan Nitra, de oudste stad van Slowakije met een prachtige centrum en de St. Emeram Kathedraal. De volgende stop is in Trnava, ook wel het "kleine Rome" genoemd, vanwege de vele heilige gebouwen. Breng vandaag ook een bezoek aan de wijnstadjes Modra en Pezinok en geniet hier van de lokale wijnen.
Overnachting in een hotel in Bratislava.

Dag 8: Bratislava
Na het ontbijt is deze autorondreis ten einde. Vandaag kun je nog enkele uren op ontdekking in Bratislava, voordat je weer terug naar Nederland rijdt.


INCLUSIEF / EXCLUSUSIEF

Inclusief

  • Zeven overnachtingen in een 3- of 4-sterren hotel op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer.

Exclusief

  • Lunch en diner.
  • Toeslag 1-persoonskamer.
  • City tax.
  • Excursies, entreegelden etc..
  • Persoonlijke uitgaven.
  • Reis- en annuleringsverzekering.


PRIJS / DATA

De prijs voor deze 8-daagse autovakantie bedraagt circa € 252,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer (toeslag 1-persoonskamer circa € 122,-) in een 3-sterren hotel en circa € 357,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer in een 4-sterren hotel (toeslag 1-persoonskamer circa € 245,-). Neem voor de juiste prijs contact op.

Deze reis kent geen vaste startdag.

Wil je langer of juist korter blijven? Wil je een excursie boeken? Neem contact met ons op (info@gewoonwegwandelen.nl) en wij stellen graag een reis op maat voor je samen! Uiteraard is het ook mogelijk om deze rondreis per huurauto te maken.


Offerte